Home - Actueel - Vacatures - Vacature Vrouwenrechten Campaigner

Vacature

 

Maak jij je graag sterk voor vrouwenrechten, niet alleen voor vrouwen hier maar voor vrouwen wereldwijd? Heb je politieke voelsprieten en sterke communicatievaardigheden? Loop je warm voor het vergroten van het bewustzijn bij Nederlandse burgers en politici over het belang van eerlijker en beter beleid richting ontwikkelingslanden? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Voor het team Beleid & Campagnes zoeken wij zo spoedig mogelijk een:


Vrouwenrechten Campaigner (32 uur per week)

Vanuit ons kantoor in centrum Amsterdam werkt ActionAid in Nederland nauw samen met de collega’s in ontwikkelingslanden. Terwijl zij duurzame projecten opzetten met speciale aandacht voor de positie van vrouwen en lobbyen richting nationale overheden en regionale fora, roepen wij beleidsmakers, politici en bedrijven in Nederland en Europa op tot beter en eerlijker beleid richting ontwikkelingslanden. Hierbij betrekken wij ook de Nederlandse burgers middels campagnes op de thema’s land en voedsel, mijnbouw, eerlijke belastingen en vrouwenrechten. De afdeling Beleid & Campagnes bestaat uit drie beleidsadviseurs, een junior beleidsmedewerker, een onderzoeker, een campagne/communicatieadviseur en een stagiair/vrijwilliger. Deze willen wij graag uitbreiden met een vrouwenrechten campaigner. De nadruk ligt hierbij op politieke en economische empowerment en rechten van vrouwen.

 

Wat ga je doen?

Ontwikkelen en uitrollen van de vrouwenrechten campagne van ActionAid, waaronder:

 • Scoping en consultaties in Nederland en afstemming met ActionAid-collega’s wereldwijd in het bepalen van prioriteiten en strategie van de campagne
 • Beleidsbeïnvloeding richting de Nederlandse overheid, politiek en andere belangrijke stakeholders op het gebied van vrouwenrechten en economic justice, evenals het ondersteunen van het team in gezamenlijke lobby op deze thema’s
 • Ondersteunen van beleidsrelevant onderzoek vanuit de ActionAid-federatie en maken van de vertaalslag naar politiek, beleid en/of breder publiek in Nederland
 • Het betrekken van het Nederlands publiek en politiek op innovatieve wijze, waaronder geïntegreerde online & offline communicatiecampagnes, storytelling, (sociale) media, events en andere activiteiten;
 • Het opbouwen en onderhouden van een relevant netwerk in Nederland en daarbuiten
 • Afstemming met collega’s wereldwijd om lobby en campagne zo rooted en effectief mogelijk te maken
 • Woordvoering op het gebied van vrouwenrechten in de media


Wat vragen wij?

Wij zoeken een enthousiast iemand met WO werk- en denkniveau en minimaal 3 jaar relevante werkervaring op het gebied van campagnes en vrouwenrechten. En verder:

 • Heb je ervaring met beleidsontwikkeling, voeren van campagnes en public affairs
 • Heb je ruime expertise op het gebied van vrouwenrechten, economische rechtvaardigheid en kennis van en affiniteit met internationale samenwerking
 • Ben je proactief, communicatief vaardig en een zelfstandige teamspeler
 • Heb je een stevig netwerk in het vrouwenrechten veld in Nederland
 • Kun je goed schrijven en presenteren in zowel de Nederlandse als Engelse taal
 • Ervaring met media is een pré


ActionAid biedt:

Een afwisselende functie binnen een klein team bij een internationale ontwikkelingsorganisatie. Het betreft een zelfstandige en uitdagende rol met ruimte voor eigen initiatief, waarbij afstemming met ActionAid collega’s en andere organisaties in Nederland en de rest van de wereld belangrijk is. En verder:

 • Reiskostenvergoeding op basis van openbaar vervoer tweede klas
 • Afhankelijk van je relevante opleiding en werkervaring is het salaris tussen €2.447 en €2.967,- (bij 36 uur)
 • Een arbeidsovereenkomst van 1 jaar (met uitzicht op verlenging)


Direct solliciteren of meer informatie?

Heb je interesse? Stuur dan je motivatiebrief en CV in het Nederlands per e-mail zo spoedig mogelijk en in ieder geval vóór 24 januari naar Iris Frequin, HR-adviseur via vacature.nl[AT]actionaid.org.

De eerste sollicitatiegesprekken vinden in principe plaats in de week van 29 januari. De start is bij voorkeur per maart 2018. Niets voor jou, maar wel voor iemand die je kent? Steun ActionAid dan door deze vacature door te sturen.

Mochten er al voor de deadline geschikte kandidaten zich hebben aangemeld, zullen wij eerder met de gesprekken beginnen.

We geloven in de toegevoegde waarde van diversiteit in teams en streven naar zo veel mogelijk variatie in leeftijd, geslacht, seksuele voorkeur en culturele achtergronden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.